Alternatieve Pop

Froukje in het Paard

today 2 maart 2024my_locationPaard


Background
vrijdag 1 maart 2024

Froukje

De koningin van de Nederpop

Popsensatie Froukje heeft er de afgelopen tijd met hart en ziel aan gewerkt en nu is het moment eindelijk daar: op 12 januari 2024 brengt ze haar langverwachte debuutalbum ‘Noodzakelijk Verdriet’ uit. Op het album staan onder meer de tracks ‘Als Ik God Was’, ‘Naar Het Licht’ en de nieuwe single ‘Houden Van Mij’. Froukje Veenstra is de afgelopen drie jaar als een komeet gegaan. Ze was pas 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop.

Let op: Froukje geeft twee shows in PAARD. Kijk goed voor welke datum je een kaartje koopt, vrijdag 1 óf zaterdag 2 maart. Heb je een ticket gekocht voor de verkeerde datum? Dan kan deze helaas niet omgeruild worden, verkoop je ticket zelf via Ticketswap en koop een ticket voor de andere datum. 

Vanaf dat moment is ze een rijzende ster en inmiddels heeft ze twee Edisons (voor de EP’s ‘Licht en Donker’ en ‘Uitzinnig’), twee keer 3voor12 Song van het Jaar (voor de single ‘Ik Wil Dansen’ en ‘Zonder Gezicht’ met S10), twee 3FM Awards (voor Beste Nieuwkomer en Beste Artiest) en een Zilveren Notenkraker op haar naam staan. Ook stond ze op de hoofdpodia van onder andere Lowlands, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter en Pukkelpop.

Met haar kwetsbare, pakkende songs over menselijk verdriet en maatschappelijke thema’s heeft Froukje de harten van de Nederlandse muziekliefhebber veroverd, resulterend in uitverkochte clubtours en volle festivalzomers. Op 1 én 2 maart komt Froukje naar PAARD. Wees er snel bij om jouw plekje bij Froukje te bemachtigen.

Kijk goed uit voor welke datum je een ticket aanschaft want Froukje geeft twee shows (vrijdag 1 maart of zaterdag 2 maart).

Support: Chibi Ichigo
Chibi Ichigo creëert elektronische muziek met krachtige, eerlijke teksten. Als lid van de queer community verspreidt ze boodschappen van acceptatie. Haar nieuwe single “ENERGIE,” gemaakt met Sophie Straat, kondigt haar komende album aan. Deze heeft invloeden vanuit de muziek waar Chibi naar luisterde in haar jeugd, waaronder Happy hardcore en Europop.


Details
Begin 2 maart 2024 H 19:30
End 2 februari 2024 H 21:30
Location Paard
Address Prinsegracht 12
Link https://www.paard.nl/event/froukje-5/
Phone 070 750 34 34
0%