Nieuwe Muziek

Ilse Delange – Tainted

today16 februari 2024

Background

 

Ilse Delange – Tainted

Op 3 mei brengt Ilse DeLange na vier jaar weer een nieuw album uit. De titel ervan is Tainted. De zangeres nam de plaat grotendeels in Berlijn op en deed dat in samenwerking met Niels Zuiderhoek en Matthijs van Duijvenbode. De gelijknamige albumtiteltrack figureert als DeLange’s nieuwste single. Over het nummer zegt ze: ‘Soms denk je dat iets nooit kapot kan, dat het voor eeuwig is… Totdat het breekt. Je vraagt je af hoe het kan, wanneer die breuk begon, wat ieders rol erin is geweest. Vragen die we onszelf allemaal stellen wanneer zoiets gebeurt. Ze kleuren je gedachten over de situatie en de ander, je hebt tijd nodig om weer tot jezelf te komen. En dan… door de barsten breekt nieuw licht door en bloeit er toch weer iets moois. Ik ben zo trots op dit lied dat begon als slechts een klein akoestisch idee. Ik had nooit verwacht dat het zo episch zou gaan klinken’.

Ilse DeLange – Tainted (audio only video) (youtube.com)

Written by: admin


0%