Nieuwe Muziek

Jaman – Kleine Janneman

today1 februari 2024

Background

 

Jaman – Kleine Janneman

De lancering van ‘Kleine Janneman’ betekent voor Jaman veel meer dan het zo maar even uitbrengen van een single. Hij vertelt eigenlijk z’n levensverhaal in een paar minuten. Jaman groeide op in de Rivierenbuurt te Deventer. Deze wijk stond te boek als probleemwijk en daar weet Jaman alles van omdat hijzelf omschreven werd als een type die geen stuiver waard was. Niemand wilde hem helpen en niemand zag hem staan. Op eigen kracht heeft hij veel bereikt en kan nu met trots zeggen dat “dat kleine jochie van de straat” inmiddels zelf z’n boontjes kan doppen. Dat succes heeft hij allemaal aan zichzelf te danken.
Omdat ik vanwege de opname van m’n vorige single ‘Alles draait om de poen’, die bij Hans Aalbers Recordings in Nederhorst Den Berg geproduceerd is, nam ik wederom contact op met producer Arjan Venemann en liedjesschrijver Geert Leurink. Ik vertelde dat ik mijn levensverhaal op single uit wilde brengen. Wij zijn samen gaan ‘puzzelen’ en over het eindresultaat ben ik meer dan tevreden.

Written by: admin


0%