Nieuwe Muziek

Dario – Fortuna (Liefde)

today28 september 2023

Achtergrond

 

Dario – Fortuna (Liefde)

Als jongen van 14 kwam Dario Kreuger al in de platenzaak van Willy Alberti. Hij woonde toen in Osdorp waar de platenzaak was gevestigd. Hij vond het geweldig hoe Willy met zijn klanten omging. Dat was de eerste kennismaking met de zanger uit de Amsterdamse Jordaan! Dario startte zijn eigen zangcarrière op 21-jarige leeftijd. Het grote succes kwam in 1995 toen hij met het liedje “Zij gelooft in mij ” een dikke hit scoorde. In Nederland brak de tijd van de Après Ski aan, een genre waarin Dario uitgegroeide tot één van de grote artiesten. In 1996 kwam hij met een zeer succesvolle versie van “De Clown”. Hierna volgde een reeks van hits en albums. In 2005 zat Dario met zijn gezin in een reallifesoap op SBS 6. Vanaf dat moment wist iedereen wie Dario was.

Geschreven door admin


0%