Nieuwe Muziek

Suzan & Freek & Claude – Vas-y (Ga Maar)

today15 september 2023

Achtergrond

 

Suzan & Freek & Claude – Vas-y (Ga Maar)
Nadat Stromae afgelopen april zijn concerten in de Ziggo Dome cancelde en daarmee ook de optredens van zijn support act Claude kwamen te vervallen, schoten Suzan & Freek te hulp. Ze vroegen de hitzanger van Ladada (Mon Dernier Mot) en Layla om het voorprogramma van hun concerten te verzorgen. Daardoor zal hij half november alsnog in de Ziggo Dome te zien zijn. En, daar blijft het niet bij, want het drietal is samen de studio ingedoken om muziek op te nemen. Het resultaat is de single Vas-y (Ga Maar). ‘Voor Freek en mij is dit echt een droomsamenwerking’ zegt Suzan. ‘Soms kan het best lastig zijn om met anderen samen te werken, omdat je bijvoorbeeld moet gaan kijken of de stemmen mooi bij elkaar kleuren. Maar dat is goed gelukt.’ Vas-y (Ga Maar) is afkomstig van het nieuwe album van Suzan & Freek dat op 22 september uitkomt onder de titel Iemand Van Vroeger.
De titel ‘Iemand Van Vroeger’ is op meerdere manieren uit te leggen, aldus het duo. “De tijd vliegt als je plezier hebt – en dat hebben we. We zijn inmiddels écht de helft van onze levens samen. We zijn elkaars ‘iemand van vroeger’. En hoewel er veel veranderd is, is veel ook juist hetzelfde gebleven. Bij je ouders op de bank ploffen, slingeren tussen de witte strepen op het fietspad: er blijft zo veel van vroeger in je systeem zitten, en dat is maar goed ook! Als we later groot zijn, hopen we met trots terug te kijken op vroeger – wat dat ‘vroeger’ dan ook mag zijn.”

 

Suzan & Freek, Claude – Vas-y (Ga Maar) (Officiële Video) – YouTube

Geschreven door admin

Soortgelijke berichten


0%