Nieuwe Muziek

Kris van de Straat – Doe Mij Een Drankje

today30 juni 2023

Achtergrond

 

Kris van de Straat – Doe Mij Een Drankje

In navolging van ‘Helemaal Los (In Torremolinos)’ en ‘Koud, Nat Kutweer’ presenteert Kris van de Straat zijn derde single die uitkomt bij Rood-Hit-Blauw producties. Hij hoopt van harte dat alle Nederlandstalige radiostations deze cover van ABBA opnemen

Kris: ‘Ik ben eigenlijk videoproducer en een collega van mij is cameraman. Hij volgt mij om een documentaire te maken over hoe je een volkszanger moet worden. Zo ging hij ook met mij mee op weg naar het inzingen van mijn tweede single. Op de terugweg zaten we samen in de auto en toen zei hij dat hij er bewondering voor heeft hoe ik zo’n lied helemaal zelf bedenk en schrijf. Dat vond hij zo knap omdat veel artiesten zomaar een liedje coveren om er dan snel klaar mee te zijn. Dat was ik met hem eens. Ik vind ook dat, als je een beetje muzikaal en artiest bent, je best je eigen liedjes kunt schrijven. “Precies!” zei de collega van Kris. En hij gaat verder: “Stel je voor dat jij een nummer van ABBA zou bewerken.” Ik dacht meteen aan Gimme Gimme Gimme en zong meteen: “Doe mij, doe mij, doe mij een drankje.” We keken elkaar aan en zeiden: “Nou… dat zou nog best een leuk idee kunnen zijn.”

Ik heb goed over de tekst nagedacht. Ik heb gekozen voor een vrije bewerking omdat ik het toch bij mezelf wilde houden. Ik heb daarvoor veel inspiratie uit mijn eigen leven gehaald. Producer Joris van Dijk was ook erg enthousiast over mijn plan. We hebben samen gekeken of er toevallig al een Nederlandstalige bewerking van deze plaat was, maar die hebben we niet kunnen vinden. Ik vond het overigens ook best lastig om m’n kaken op elkaar te houden omdat het idee al meer dan een half jaar geleden geboren is. De vijand slaapt niet en voor je het weet gaat iemand anders ermee vandoor.’

 

Kris van de Straat – Doe Mij Een Drankje (Officiële Videoclip) – YouTube

Geschreven door admin

Soortgelijke berichten


0%