Hitknaller week 12: Racoon Hee joh Jip

‘Hee Joh Jip’ is de nieuwe single van Racoon. Na ‘Het Is Al Laat Toch’ en ‘De Echte Vent’ is dit de derde single van hun nieuwe, Nederlandstalige album, dat in het najaar verschijnt.

‘Hee Joh Jip’ gaat over een man met een gebroken hart, vertelt zanger Bart van der Weide, refererend aan de songtekst van de single. “Hij is verdrietig, alleen en zit aan de grond. Men zegt dat er meer vrouwen zijn dan kerktorens, maar dat gelooft hij niet. Maar het blijkt waar, goud dat ligt op de straten. En iedereen die je haatte, steekt bloemen in je haar.”

‘Het Is Al Laat Toch’ kwam uit in januari 2020 en bereikte de platina status. Met de track viel Racoon flink in de prijzen: zo won de band afgelopen januari de Qmusic Top 40 Award in de categorie Grootste Hit 2020 Nationaal en ontvingen ze de 100% NL Award voor Mooiste Liefdesliedje van 2020. Ook werden ze met met de single genomineerd voor een Edison. Hun tweede single ‘De Echte Vent’ verscheen in augustus vorig jaar en werd goud.

Hee joh Jip is deze week verkozen tot Hitknaller en de hele aankomende week nagenoeg ieder uur te horen hier op Radio City Den Haag