Mcfly – Happiness

McFly is een Britse popband uit Londen. In april 2004 kreeg hun eerste single “5 Colours in Her Hair” een plek op de Britse hitlijsten. Later volgden “Obviously”, “That Girl”, “Room on the 3rd Floor” en inmiddels heeft de band zes albums uitgebracht. De bandleden hebben tevens in de film Just My Luck gespeeld.
Tom Fletcher deed oorspronkelijk auditie voor Busted en was zelfs even lid van deze band (naar eigen zeggen zo’n 48 uur), voordat hij uit de band werd gezet, omdat de anderen een band met drie man beter vonden. Hier hield het niet op voor Fletcher. Hem werd gevraagd de audities te filmen voor een nieuw op te zetten band, ‘V’. Danny Jones deed hier auditie voor, denkend dat het een band was zoals Busted en geen typische boyband. Hij kende totaal geen popliedjes en bracht, als enige van iedereen die auditie deed, een gitaar mee om zijn liedjes te begeleiden. Zoals verwacht zat Jones niet in de band. Fletcher en Jones raakten aan de praat en samen besloten ze, met James Bourne liedjes te schrijven. Eerst woonde Jones bij Fletcher en zijn ouders thuis, later verhuisden ze naar het InterContinental in Londen. Hier schreven ze liedjes die met name op het eerste album (Room on the 3rd Floor) kwamen te staan. Na een jaar vonden Fletcher en Jones het tijd om een drummer en een bassist te zoeken. Ze hielden audities en Harry Judd en Dougie Poynter werden hier beiden uit gekozen.

In 2014 bestond McFly tien jaar, wat ze vierden met vijf jubileumconcerten in de Royal Albert Hall. Speciaal voor deze concerten kwamen zij samen met Bourne en Matt Willis, twee oud-leden van Busted, als ‘superband’ McBusted. Oud-Busted-lid Charlie Simpson bleef hierbij afwezig. Zij gingen vervolgens op twee tournees als McBusted en maakten een album met dezelfde titel. Ook stonden ze in het voorprogramma van de Europese tournee van One Direction.
In Juli 2020 tekenen ze na bijna 11 jaar een platencontract bij BMG en het resultaat is de single Happiness die hitknaller is van 31 juli tot en met 7 augustus 2020.
In November brengen ze hun eerste album bij BMG uit.